+386 41 486 444 info@skriti-potencial.si

Soustvarjamo podjetja, kjer so vrednote: sodelovanje, jasnost, kreativnost, iskrenost, pripadnost, vzajemnost in učinkovitost.

SUVERENA POSLOVNA KOMUNIKACIJA

dvodnevna uvodna delavnica, na temeljih nenasilne/povezovalne komunikacije

Nekatera najuspešnejša podjetja so že prepoznala, kakšne odnose in kulturo podjetja vam lahko pomaga ustvariti nenasilna komunikacija. Se jim boste pridružili tudi vi?

Največji vir vaše organizacije niso človeški viri, ampak človeški odnosi. 

Ko je izvršni direktor Satya Nadella prevzel Microsoft, je začel spreminjati toksično kulturo organizacije tako, da je vsakemu od svojih direktorjev izročil knjigo Nenasilna komunikacija.

vir: Businessinsider

Suverena in sočutna komunikacija je ključ do dobrih odnosov.

Ob jasni, iskreni in povezovalni komunikaciji, pozornost usmerimo na zavedanje vrednot in potreb. S tem  raziskovanjem odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov. Na ta način lahko povečamo prispevanje, sodelovanje, ustvarjalnost in motiviranost zaposlenih. 

Udeležite se delavnice Suverena poslovna komunikacija.

“Nekateri NVC uporabljajo za doseganje sočutja do samega sebe, nekateri za ustvarjanje večje globine svojih osebnih odnosov, spet drugi pa za izgradnjo učinkovitih odnosov na delovnem mestu ali na političnem prizorišču. NVC se po vsem svetu učinkovito uporablja na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: intimni odnosi, družine, šole, organizacije in ustanove, terapija in svetovanje, diplomatska in poslovna pogajanja, v konfliktih in sporih kakršne koli narave.”

vir: dr. Marshall Rosenberg

Kako lahko pristop NVC postane del vaše poslovne kulture?

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega poslovnega in osebnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi v poslovnem okolju.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica je zasnovana po konceptu REI, ki vključuje razvoj veščin, sposobnosti, znanja in vedenja na treh ključnih temeljih človekovega obstoja: (1) Racionalnemu: razumevanje, znanje, sposobnosti,  (2) Emocionalnemu: čustva, zavedanje, utelešenost, gibanje, izražanje, stik in (3) Intuitivnemu: povezanost, intuicija, skupnost, soodvisnost, sodelovanje, duhovnost in višja zavest. 

Namen in cilji delavnice

Namen
Namen delavnice je udeležencem ponuditi osnovna uporabna znanja in praktične izkušnje, ki bodo posamezniku omogočale suvereno in sočutno poslovno komunikacijo, kot ključ za ohranjanje notranjega miru, stika s sabo in povezanosti z drugimi, iskrenemu in povezovalnemu izražanju ter uspešnemu upravljanju konfliktnih in čustveno intenzivnih situacij.

Cilji
Cilji delavnice so gradnja kompetenc na sledečih področjih:
– Sočutno poslušanje in razumevanje sogovornika
– Suvereno in avtentično izražanje v skladu s svojimi potrebami
– Ohranjanje notranjega miru in stika s sabo v vseh situacijah
– Čustvena inteligenca in upravljanje čustev
– Opolnomočeno izražanje zahval in povratnih informacij
– Sodelovanje, stik in zavedanje so-odvisnosti
– Upravljanje konfliktov in čustveno intenzivnih situacij
– Stalno usklajevanje vrednost in potreb med posamezniki znotraj organizacije in z drugimi deležniki.

Pomembno
S ciljem, da bi delavnica imela še večjo uporabno vrednost, vabimo udeležence, da na delavnico prinesejo svoje lastne praktične primere izzivov v komunikaciji in konfliktov, za katere bomo skupaj poiskali rešitve.

Izvedba in kotizacija

Čas in kraj izvedbe

 

Delavnica bo izvedena v sledečih terminih:

28. februar in 1. marec 2023, od 9:00 do 17:00 ure, v Ljubljani.

Delavnica poteka v skupinah do največ 20 udeležencev, kar ponudi veliko možnosti za podporo in individualno delo.

Dva trenerja poskrbita za dober pretok informacij, podporo v vsakem trenutku in varno okolje.

Manjši čas je namenjen podajanju teoretične vsebine, večino časa pa udeleženci delate v parih ali manjših skupinah, ob skrbno pripravljenih in preizkušenih vajah, ki potekajo na konkretnih primerih udeležencev. Udeleženci tako iz delavnice odnesete uporabne kompetence in primere konkretnih rešitev za vaše podjetje.

Kotizacija

Kotizacija za obisk dvodnevne delavnice (16 učnih ur) znaša 315,00 € + 22%DDV na osebo.

Pop

Kotizacija za zgodnjo prijavo, do tri tedne pred pričetkom delavnice znaša 270,00 € + 22%DDV na udeleženca.

Popusti:

– od 2 do 3 udeleženci iz iste organizacije, -10%;

– 4 in več udeležencev iz iste organizacije, -15%.

Po

Izvajalca

Ustvarjalca, trenerja in facilitatorja programov skriti potencial sta:

dr. Dmitriy Kopina, Ph.D.

dr. Dmitriy Kopina, Ph.D.

trener in predavatelj na področju komunikacije in organizacije ter poslovni coach

Dmitriy je po izobrazbi doktor poslovnih in ekonomskih ved, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih poslovnih okoljih. V zadnjem času je njegova velika strast izvajanje izobraževanja odraslih, doma in v tujini, v obliki izkustvenih delavnic, večdnevnih odmikov in coachinga. Je certificirani mednarodni trener nenasilne komunikacije s strani centra CNVC (ZDA).

Dmitriy kot svoje poslanstvo soustvarja svet, v katerem bi se večina izmed nas zjutraj zbudila z navdihom, na delovnem mestu z vsemi svojimi potenciali doprinesla k uspehu podjetja in se hkrati počutila varno, ustvarjalno in učinkovito, domov pa bi prišli zadovoljni in izpolnjeni.

Ingrid Gabršček

Ingrid Gabršček

trenerka komunikacije in mediatorka

Ingrid je diplomirana ekonomistka z več kot 25 letnimi izkušnjami pri organizaciji, marketingu, vodenju, izvedbi dogodkov in izobraževanj ter poslovnih in osebnih svetovanj.
Je certifikacijska kandidatka za trenerko nenasilne komunikacije pri centru Nenasilne komunikacije (CNVC, ZDA).
Zadnjih pet let je njena strast organizacija delavnic in svetovanj na temo povezovalne komunikacije in razreševanja konfliktov.
Živeti želi v svetu kjer so odnosi vrednota. V katerem imajo ljudje jasnost kaj si želijo in kako lahko prispevajo. V katerem delovanje sledi inspiraciji in se iščejo kreativne rešitve, ki podpirajo in bogatijo življenja vseh vpletenih.

Naj bo vaša vizija tako mogočna in tako jasna, da bo vzpodbudila ljudi,

da prispevajo vse svoje znanje in sposobnosti, da se uresniči.

Delavnico Suverena in sočutna poslovna komunikacije lahko izvedemo

tudi v vašem podjetju, le za vaše zaposlene. 

skriti-potencial.si

DobroBit z.o.o.

PE – Ljubljana, Cesta Dolomitskega odreda 10c,

SI -1000 Ljubljana

tel: +386 68 176 373

e-mail: info@skriti-potencial.si

splet: https://skriti-potencial.si/